Regler og vaner på Bøgely

Her kan du orientere dig i et lille udpluk af de vigtigste regler og vaner vi har på Bøgely Ridecenter, og som er en del af en velfungerende dagligdag.

Den gode tone

På Bøgely er vi så heldige, at have fantastisk søde opstaldere, der bidrager til en dejlig stemning med en god tone og stor indbyrdes hjælpsomhed. Det vil du helt sikkert opleve, både som ny opstalder og som gæst på stedet. Du er i hvert fald hjerteligt velkommen.    IMG_5490

Betingelser for opstaldning

Det er en vigtig betingelse for at opstalde på Bøgely, at din hest er vaccineret og udelukket fra konsum. Det er også en betingelse, at du som opstalder tegner medlemskab af Åstrup Sportsrideklub

Ansvar

Opstaldning af hesten sker på eget ansvar, herunder hestens ophold på sommergræs. Ophold og færdsel på Bøgely sker også på eget ansvar. Børns ophold på Bøgely sker på forældrenes ansvar. Sammen med dig, holder vi øje med om din hest trives. Du kan selv stå for fastlæggelsen af hestens foderplan eller sammensætte den i samråd med os. Vi forbeholder os ret til at tilkalde dyrlæge, inden du som ejer bliver kontaktet, hvis det er påkrævet.Operation cafeen 012  

Udmugning

Du står selv for udmugning, med mindre du kan træffe en aftale med en af de andre i stalden. Vi leverer møget til et biogasanlæg og har brug for at kunne ”styre” mængderne af møg. Derfor er torsdag og søndag udmugningsfrie dage. Der er fri adgang til forbrug af halm.  

Vedligeholdelse af boks

Sidst på sommeren, lige inden hestene kommer ind fra græsfold, kalker hver opstalder sin egen boks. Vi stiller kalk og redskaber til rådighed og giver besked om, hvornår det er sidste frist. Alle opstaldere sørger løbende for at fjerne spindelvæv og støv i, over og omkring boksen. I stalden findes de nødvendige redskaber. Evt. skader på boksen inklusiv vandkop, krybbe, fronter og vægge er dækket af dit engangsbeløb.

smil hest

 Stald- sikkerheds- og ordensregler

I stalden finder du opslag med både stald,- ordens- og sikkerhedsregler, som vi forventer, at alle opstaldere er bekendt med og overholder.

 

 Mere om orden

Det er vores erfaring,  at både dyr og mennesker i staldene trives bedst med orden. Det forventer vi, at alle bidrager til. Derfor skal du selvfølgelig rydde op og feje efter dig hvor som helst i stalden, i cafeen eller andre steder, – og selvfølgelig omkring boksen.

Åbningstider i stalden

Stalden er åben fra kl. 07.00 – 22.00.  Du er velkommen til at være i stalden under morgenfodring, bare du husker at respektere staldpersonalets mulighed for at udføre arbejdet under morgenstald. Hesten må ikke stå på staldgangen, når fodervognen ruller gennem stalden ved fodertid. Det gælder både under morgen-, middags- og aftenfodring.

Hunde

Hunde, der besøger Bøgely, skal føres i snor. Vores hund Moll går uden snor på stedet, da hun bor her